Haber

Milli Eğitim Bakanı Özer: 465 bin vatandaşımız okullarımızda ve yurtlarımızda kaldı

ensonhaber.com

Deprem çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Devletin tüm imkânlarının seferber edildiği bölgelerde barınmadan gıdaya kadar tüm ihtiyaçlar karşılanıyor.

Üçüncü ayına giren asrın faciasında en büyük çabalardan biri de eğitime verildi.

Bu süreçte büyük başarı sağlandı.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremde hayatını kaybeden öğretmen ve eğitim askerleri anısına düzenlenen anıtın açılış törenine katıldı.

Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Öğretmen Hatıra Ormanı’nda düzenlenen törende konuşan Özer, bunun için büyük emek verildiğini yineledi.

“O öğretmenler bu ülkenin gururu olan insanlardır”

Olağanüstü durumlarda ilk yapılacak işin okulları açmak olduğunu kaydeden Özer, ” Bundan sonra sloganımız; Her yerde ve her koşulda sürekli eğitim. Depremde canımızı kaybettik dedik, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi kaybettik. Depremde kaybettiğimiz öğretmenlerimizin anısına sembolik de olsa bir anıt dikmek istedik. Çünkü o öğretmenler bu ülkenin gururu olan insanlardır.”söz konusu.

“Yıkım ve yapım işlerine çok ciddi katkı verildi”

Bakan Özer, okulların depreme karşı güçlü olduklarını gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

Okullarımız güçlü ve güvenilir olduklarını göstermiştir. Özellikle son 3-4 yılda güçlendirme çalışmalarına çok önemli yatırımlar yapıldı. Yıkım, üretim işine çok önemli katkı sağladı. 465 bin vatandaşımız okullarımızda, yurtlarımızda ve öğretmenevlerimizde kaldı. O günlerde en çok ihtiyaç duyulan şeyler barınma ve yiyecek ihtiyacıydı. 6 Şubat’ta tüm Türkiye’de okul öncesi yemek hazırlıklarımızı yapmıştık. O hazırlıkların hepsini bölgede kullandık. Öyle bir zirveye ulaştık ki; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlar günde 2 milyon sıcak öğün yemek verir hale geldi. Birçok il ve ilçede vatandaşlarımız ilk kez sıcak yemekle Milli Eğitim Bakanlığı ile buluştu.

“40 bin hocamız çalıştı ve hala bölgede”

Depremin ardından öğretmenlerin emeğine dikkat çeken Özer, şu ifadeleri kullandı:

6 Şubat’ta deprem olduğunda oradan imdat sesleri yükseldiğinde sağına soluna bakmadılar, bakanlığın talimatını beklemeden bölgedeydiler. 40 bin öğretmenimiz çalıştı ve hala bölgedeler. Bölgeden ayrılmayın, ‘burada kalalım ve vatandaşlarımızın koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunalım’ diyorlar. MEB AKUB grubu, ilk bölgeye inen arama kurtarma ekibi oldu. Hepsine minnettarım ve bu toplum da öğretmenlerimize minnettar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu