Yaşam

Pirohu tarifi! MasterChef Pirohu nasıl yapılır?

masterchef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar en lezzetli Pirohu’yu hazırlamak için yarıştı. Seyirciler de Pirohu’yu kendi mutfaklarında hazırladılar. Peki Pirohu nedir? Pirohu nasıl yapılır? Pirohu nedir?

PIROHU TARİFİ!

İçindekiler

• 400 gr un

• 2 yumurta

• 200 gr patates

• 220 gr kıyma

• 1 soğan

• 200 gr taze ricotta peyniri

• Maydanoz

• 200 gr taze krema

• 200 gr zeytinyağı

• Tereyağı

• Tuz

• Biber

Hazırlık

Unu çalışma yüzeyine koyun. Yumurtaları çırpın ve unun içine dökün.

Bir tutam tuz ve bir ölçü su ekleyip malzemelerin iyice karışması için karıştırmaya başlayın. Pürüzsüz, homojen ve elastik bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Daha sonra bir top yapın, üzerini temiz pamuklu bir havluyla örtün ve 30 dakika dinlendirin.

Patatesleri soyun ve suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün, ezin ve bir kaseye koyun, krem ​​​​peynirle karıştırın. Bir tutam tuzla tatlandırın.

Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavurun. Rengi değişince kıymayı ilave edip, gerekirse birkaç yemek kaşığı su ekleyerek 20 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Eti patates ve peynir karışımına ekleyip karıştırın.

Hamuru ince bir tabaka halinde açın ve kurabiye kalıbıyla 5 cm çapında daireler çizin.

Her hamur dairesinin ortasına bir miktar dolgu koyun ve ikiye katlayın. Kenarlarını biraz suyla fırçalayın ve hamuru kendi üzerine katlayarak kapatın.

Pierogi’nizi kaynar suda veya buharda 4-5 dakika pişirin. Daha sonra bunları bir parça tereyağı ile birlikte bir tavaya koyun ve 2-3 dakika pişirin.

Polonyalı pierogi’yi taze krema ve doğranmış maydanozla servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu